Loading...
مفضلة

تارت الشيكولاتة بالفراولة

تم النشر بواسطة : Unknown | في الثلاثاء، 2 أبريل 2013 | 6:40 م





المقادير:
للعجينة:
كوب ونص دقيق
نصف كوب ومعلقتين اكل كاكاو 
بيضة 
رشة فانيليا
معلقتين اكل حليب
نصف كوب زبدة لينة 


(مفيهاش سكر علشان الشيكولاتة هتبقى مسكرة او لو حابة تحطى سكر حطى نص كوب وزودى مقدار الزبدة شوية)

للحشو:
2كوب شيكولاتة مبشورة 
كوب كريمة لبانى (البديل اذا لم تتوافر كوب زبادى وكوب حليب ومعلقة نشا ونضربهم فى الخلاط وناخد منهم كوب )
توت احمر للتزين واذا لم يتواجد ممكن نستبدلة بالفراولة الصغيرة 

الطريقة :
نخلط الكاكاو مع الدقيق كويس ثم نضيف الزبدة ونقلب لغاية ما يصبح الخليط مثل حبيبات الرمل 
نضيف البيضة والحليب ونقلب لمدة دقيقتين لغاية ما يبقى عندنا خليط ناعم متجانس
نحطة فى التلاجة لمدة ساعة وبعدين نفردة فى قالب التارت (9 بوصة) مدهونة ونخرمة بالشوكة وندخلة الفرن على 180 لمدة ربع ساعة او لغاية ما يستوى 
نحط الكريمة اللبانى تسخن على نار هادية لغاية الغليان ونطفى عليها النار وبعدين نضيف الشيكولاتة ونقلب كويس لغاية ما تتداخل المكونات 
نصب الخليط فى بعد ما يبرد ويزين بالتوت او الفراولة وندخلة التلاجة شوية ثم يقدم بالهنا


الموضوع كاملاً

الموضوع التالي الموضوع السابق